maanantai 2. kesäkuuta 2014

Meksikonpata

En tiedä häiritseekö teitä muita se kun netistä etsit jotain reseptiä ja melkein kaikissa ohjeissa on käytetty yhdestä kolmeen purkkia 3€ arvoisia valmiita salsoja, juustodippejä sun muita eineksiä. Aaargh. Tulee varmasti hyvää joo, mutta jos mä alan maksaa yhdestä perheen ateriasta yli 12€ niin en mä sitä sitten itse kokkaa. Haluasin oppia maustamaan ruuan itse, niin ettei mun tarttis turvautua nuihin kalliisiin valmistörpäköihin. Yleensä mun kokeilut on ihan susia mutta tästä tuli hyvvää. Tämä ruoka valmistuu perus raaka-aineista johon meiltä löytyy lähes aina ainekset kaapista. Ihan huvin vuoksi laskin mitä tämän ruuan tekeminen maksaa ja mitä maksaisi Blå bandin meksikonpata perhepakkauksena. Hintaeroa tuli n. 20cent itsetehdyn eduksi, mutta omasta reseptistä tulee kaksin-kolmin kertainen määrä. Kokonaishinta tälle ruualle oli 7,24€. On tuolla itsetehdyllä sellainenkin positiivinen vaikutus, että valmispataruokien jälkeen kotona leijuu tasaisin väliajoin puoliksi mädäntyneen raadon tuoksu, ja itsetehtynä ilta on hajuvapaa. Meidän kuusihenkinen perhe syö tästä ainakin kaksi kertaa ja usein riittää vielä miehelle evääksi ja ehkä nopean syöjän etuunkin (jämäpäivä). 



800g jauhelihaa
2 sipulia
1 porkkana raasteena
1 prk valkoisia papuja tom.kast
500g tomaattimurskaa
6dl pitkäjyväistä riisiä
2 kasvisliemikuutiota
1tl sokeria
1tl paprikajauhetta
2tl aromisuolaa
1/2tl chilimausteseosta
1/2tl suolaa
1/2tl rajah mietoa currytahnaa
14dl vettä

1. Paista jauheliha, silputtu sipuli ja porkkanaraaste ja lisää mausteet.
2.Lisää kypsän jauhelihan sekaan riisi ja paista hetki.
3.Lisää pavut, tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot ja anna kiehua kunnes riisi on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti